HLR kurs på distans

Demonstration av hjärtstartare

Lär dig hur din hjärtstartare fungerar på distans

ALLA kan använda en hjärtstartare och vi vill med våra duktiga instruktörer lära er på ett pedagogiskt och smart sett hur ni tillhandahåller en defibrillator, som det också heter. Hjärtstartare på distans behövs då vi upplever att många är rädda för att använda en hjärtstartare.

1000 kr rabatt vid köp av hjärtstartare

Har ni en hjärtstare i föreningen eller på kontoret men inte vet hur den fungerar? Känner ni er osäkra på hur ni ska göra i en stressad akut situation? Då har vi demonstrationen för er. På 30 minuter går vi igenom alla stegen du behöver ha med dig in i en verklig situation när du anländer med en hjärtstartare till ett plötsligt hjärtstopp. Och det bästa av allt, du och dina föreningsmedlemmar eller kollegor behöver inte samla er på en adress. Demonstration i hjärtstartare är på distans vilket gör det möjligt för er att vara precis där du är just då. Någon kanske är kvar på kontoret medan den andre är hemma och vabbar och den tredje är på semester. Alla kan vara med!

Vid köp av en hjärtstartare får du halva priset på en demonstration av just din hjärtstartare.

Trapphus hjärtstartare

Enkel uppkoppling via länk

Din instruktör leder demonstrationen via videolänk och du befinner dig på andra sidan med din läsplatta, dator eller mobiltelefon. Till mejladresserna ni anmält vid kursbeställning kommer en inbjudan samt en påminnelse när det är dags att ansluta sig till kursen. Med ett knapptryck via en länk kopplar deltagaren upp sig till kursen utan att ladda ner något program.

Våra certifierade instruktörer har flera års erfarenhet av utbildning inom hjärt-lungräddning med hjärtstartare och är godkända av Svenska Rådet för hjärt-lungräddning. Vi vill att ni ska få ut maximalt av de 30 minuter som kursen pågår och för att ni ska få det visar instruktören hur defibrillatorn fungerar på en verklighetstrogen HLR-docka. Under kursens gång har ni möjlighet att lyfta funderingar och ställa frågor.

HLR kurs på distans

Innehåll i kursen Hjärtstartare på distans

  • Såhär fungerar en defibrillator (vi visar er specifika modell)
  • Placering för elektroder
  • Det här bör du tänka på vid användning
  • Det här bör du tänka på vid placering
  • Hur ofta chockar man?
  • Kan jag använda den på barn?
  • Vad gör jag om personen vaknar?
  • Varför piper hjärtstartaren?

Kursfakta – Hjärtstartare på distans

Tidsåtgång: 30 minuter
Plats: Framför din dator, läsplatta eller mobil vart du än befinner dig i världen.
Pris: 2000kr ex moms. Vid köp av hjärtstartare ger vi en rabatt på 1000kr.


Demonstrationen av hjärtstartare ersätter ej en HLR-utbildning

I Sverige drabbas mer än 5500 personer varje år av plötsligt hjärtstopp.
Om en defibrillator, som det också kallas, finns i närheten och används under det första minuterna ökar överlevnadschansen med upp till 70%. En hjärtstartare är tillsammans med HLR den enda effektiva hjälpen vid ett plötsligt hjärtstopp. Därför är det viktigt att du vet vad du ska göra om du väl hamnar i situationen. Att gå en HLR-kurs gör att du får verktygen med dig för att agera på rätt sätt och göra det bästa möjliga för personen att överleva. Du får öva kompressioners takt och djup på en egen träningsdocka, du får också kunskap om hur du gör om någon sätter i halsen, agerande vid medvetslöshet och hjärtinfarkt.