När någon faller av en häst eller blir sparkad, då krävs en snabb insats.
Vi rustar dig med kunskap om det händer en olycka i samband med ridsport.
Vad gör du om ryttaren kastas av hästen och får en hjärnskakning under en tävling eller om en ridskoleelev ramlar av och blir trampad på?
På kursen Första hjälpen Ridsport lär du dig att ta hand om skador och akuta sjukdomsfall i samband med hästsport. Fotot ovan är från galopptävling på Bro Park där Brandfast hjälper till med brandskydd och första hjälpen. (Foto Elina Björklund/Svensk Galopp)
I Första hjälpen Ridsport går vi igenom olyckor och scenarion som förekommer på verksamheter inom ridsporten, som exempelvis ridskolor, ridklubbar, stuterier och vid tävlingar. Vi har tagit fram en anpassad kurs för ridsporten och vi fokuserar på er specifika verksamhet och de skador som kan uppstå där. Vi diskuterar allt ifrån små olyckshändelser till allvarligare ryttarolyckor. Utbildningskonceptet är framtaget med inriktning för skador som kan uppstå i en ridsportsmiljö. Instruktören som kommer till er är certifierad av HLR-rådet.
Exempel på kursinnehåll:
Upplägg och mål
Vi startar varje kurs med teori och diskussion för att bygga upp kunskapen. Deltagarna får träna utifrån olika scenarion med vanliga idrottsskador. Lättsam teori och praktiska tillämpningsövningar varvas under hela utbildningen. Efter utbildningen kan deltagaren på ett korrekt och effektivt sätt ge första hjälpen vid akuta skador och sjukdomstillstånd som kan inträffa i verksamheten.
Målgrupp
Ridklubbar, ridskolor, trav, galopp, hovslagare, stallägare, tränare, tävlingsarrangörer samt övrig personal och privatpersoner som rör sig i stall och bland hästar.
Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Vi anpassar nivån på utbildningen efter era förkunskaper vare sig det innebär grundnivå eller mer avancerad fördjupning.
Antal deltagare
Max 12 personer per grupp. För att behålla bra kvalité på utbildningen.
Omfattning, plats och tid
Tid: ca 4 timmar
Plats: Vi genomför utbildningen i din verksamhet eller i vår fina utbildningslokal i Järfälla.
Pris:
Fyll i en offerförfrågan så kontaktar vi dig!
Efter genomförd och godkänd kurs får alla kursdeltagare ett kursintyg skickat till sin epostadress de uppger vid kursens start. Företag kan också få ett samlat utbildningsbevis. Det finns också möjlighet att få din HLR kompetens registrerad i ID06.
Vi satsar på kvalitet så alla får öva med verklighetstrogna HLR-dockor och träningshjärtstartare. Alla våra instruktörer är certifierade av Svenska Rådet för hjärt-lungräddning. Utbildningen hjälper er att uppfylla kraven i Arbetsmiljöverkets föreskrift om första hjälpen AFS 1999:7 och innehåller de senaste riktlinjerna för utbildning i HLR.
Läs gärna objektiva rekommendationer om våra kurser på reco.se
Företaget eller organisationen får i samband med kurs i första hjälpen tre handlingsplaner i A4 att hänga upp i verksamheten. Vi rekommenderar att hänga dessa synliga för att medarbetare och medlemmar tydligt ska kunna uppdatera sig när tid finns.
Platser vi rekommenderar är bland annat i kapprum, i köket eller i personalrummet. Vill du ha fler för att exempelvis hänga på insidan av toalettdörrarna kan du ladda ner och skriva ut gratis via knappen nedan.
Nu har ni möjligheten att lägga upp vårt sigill för att visa era medlemmar och gäster att ni är utbildade i hjärt-lungräddning och första hjälpen enligt HLR-rådets riktlinjer. Sigillet är gratis men vi skulle bli jätteglada om ni vill länka till vår sida. På så sätt kan fler hitta utbildningen.
Vi hjälper er gärna med att hyra eller köpa hjärtstartare
Gör en intresseanmälan via formuläret nedan, via e-post info@brandfast.nu, ring 08-7554408 eller kontakta oss via chatten.