Välkommen på kurs där du lär dig att bli anläggningsskötare för brandlarm! Kursen uppfyller Svenska brandskyddsföreningens senaste regler SBF 110:8.
Välkommen att boka din kursplats på något av våra öppna kurstillfällen nedan.
Den som är anläggningsskötare för brandlarm är ansvarig för underhåll av en brandlarmanläggning. För att säkerställa att allt fungerar som det ska behöver du ha grundläggande kunskap om hur anläggningen fungerar, vilka risker som finns och vilka lagar ni behöver förhålla er till.
Ett brandlarm är ett viktigt system som bidrar till att såväl rädda liv som att reducera brandskadekostnader. För att effektiviteten ska upprätthållas ska det minst finnas två utsedda anläggningsskötare för skötsel och underhåll som en del av det systematiska brandskyddsarbetet. Med utbildningen anläggningsskötare brandlarm får du de kunskaper som behövs för att ansvara och sköta om ett brandlarm.
Våra kunder har nu rekommenderat oss via Reco i 9 år. Detta är vi självklart mycket glada och stolta över. Reco.se samlar in autentiska och uppriktiga omdömen från våra kunder och vi är väldigt glada över vårt fina betyg 4,7/5.
Läs gärna kundernas omdömen om oss här.
Kursen leds av brandexperten Henrik Wahlström, som har lång erfarenhet inom anläggningsskötsel och brandskydd. Henrik håller i de öppna kurserna på distans, men kommer även gärna till er för en egen utbildning. Självklart anpassar han också utbildningen efter era behov och önskemål.
Klicka här för att läsa mer om Henrik.
Vår utbildning riktar dig som är eller ska bli ansvarig för brandlarmet på er arbetsplats och som ska utföra månads- och kvartalsprov för att säkerställa att brandskyddet fungerar. Kursen är även lämplig för dig som är brandskyddsansvarig eller anläggningsägare.
Vår kurs Anläggningsskötare brandlarm är utformad i enlighet med Brandskyddsföreningens senaste regler “Regler för brandlarm” SBF 110:8. I regelverket finns krav på innehåll och tid för kursen (ca 6 timmar). I regelverket finns riktlinjer för dimensionering, installation, drift och underhåll av brandlarmssystem. Reglerna har utformats för att ge en standardiserad och säker installationspraxis för brandlarm i Sverige.
Efter genomförd utbildning ska du som deltagare:
Kurstid: ca 6 h
Max antal deltagare: 20 personer
Plats: Hos er, på distans eller hos oss
Kursintyg: Fås direkt efter kursen
Anläggningsskötaren ska även ha kunskap för drift och skötsel avsitt brandlarm.
Denna genomgång bör ske på anläggningen och utförs lämpligen av anläggarfirma eller kompetent servicefirma.
Detta ingår inte i just denna utbildning men kan köpas till som tillägg om ni inte fått genomgång av er anläggarfirma.
Efter genomförd och godkänd kurs får alla kursdeltagare ett kursintyg skickat till sin epostadress de uppger vid kursens start. Företag kan också få ett samlat utbildningsbevis.
Ladda ner och skriv ut våra handlingsplaner för att hålla kunskapen ajour. Vi rekommenderar att hänga dessa synliga för att medarbetare och medlemmar tydligt ska kunna uppdatera sig när tid finns.
Platser vi rekommenderar är bland annat i kapprum, i köket eller i personalrummet. Vill du ha fler för att exempelvis hänga på insidan av toalettdörrarna kan du ladda ner och skriva ut gratis via knappen nedan.
Gör en intresseanmälan via formuläret nedan, via e-post info@brandfast.nu, ring 08-7554408 eller kontakta oss via chatten.