Hot och våld föreläsning

Idag upplever många medarbetare hotfulla situationer på sin arbetsplats. Det kan handla om berusade gäster på krogen, arga föräldrar i skolan eller en kollega som går över gränsen.

Hot och våld förekommer i alla branscher

Hot och våld, eller risken för att bli utsatt för hot och våld på arbetsplatsen, kan förekomma inom de flesta branscher eller yrken och är ett allvarligt arbetsmiljö­problem. Oron för att bli utsatt för hot och våld på arbetet, är en psykisk belastning som också påverkar arbetsmiljön negativt. Detta ska arbetsgivaren också känna till och förebygga så mycket det går enligt Arbetsmiljöverket.

Vi sätter samman ett passande program utifrån era önskemål och bransch. Vi har bland annat föreläst i skolor, förskolor, restauranger, hotell, kyrkor och på företag. Föreläsningen innehåller allmänna tips och verktyg, möjlighet att själva reflektera över er arbetssituation och sist men inte minst bjuder vår föreläsare på många konkreta exempel från olika branscher. Vi kan även belysa riskfyllda områden som pengahantering, arbete med berusade och stressade människor eller personer som befinner sig i en utsatt position.  Vi kombinerar föreläsningen med korta grupparbeten och möjlighet för reflektion och delaktighet.

Några exempel på innehåll:

  • Hur definierar vi hot och våld?
  • Risker för hotfulla och/eller våldsamma situationer på er arbetsplats och i samhället i stort.
  • Hur arbetar vi förebyggande i organisationen och som individ?
  • Konflikthantering
  • Hur skapar vi en trygg arbetsmiljö?
  • Från arbetsplats till brottsplats
  • Vad får jag göra om jag blir hotad?

Företaget och organisationen behöver rutiner för vad man ska göra i hotfulla situationer. I vår krisgruppsutbildning hjälper och inspirerar vi till hur företaget kan jobba med krishanteringen på företaget.

Boka egen kurs

Gör en intresseanmälan via formuläret nedan, via e-post info@brandfast.nu, ring 08-7554408 eller kontakta oss via chatten.

Offertförfrågan

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.