Praktisk släckövning med brandsläckare

Praktisk släckövning med brandsläckare

Öva praktiskt med handbrandsläckare. Denna övning lämpar sig både till företagsgrupper men även till dig som vill genomföra den obligatoriska släckövningen för Brandfarliga heta arbeten.

Hur ofta ska man göra en praktisk släckövning?

En praktisk släckövning är både rolig och nyttig!
Vi rekommenderar att öva med brandsläckare minst vart 5:e år, men beroende på verksamhet kan det finnas behov att öva oftare. T.ex. brukar personal på hotell och publika verksamheter öva varje år.

Har du övat på att snabbt kunna hantera en brandsläckare?
De flesta bränder är små i början men kan snabbt ta fart och skapa en farlig situation. Allra farligast för oss är röken!
Med en praktisk övning blir du tryggare med att kunna hantera en riktig brand innan det är för sent eller blir farligt.
Det krävs träning för att få in momenten i “ryggmärgen” och kunskap om vad man ska tänka på.

Klicka här för att boka släckövningen som enskild person eller för en hel grupp.

Släckövning för brandfarliga heta arbeten

Går du en kurs på distans i t ex brandfarliga heta arbeten kan du göra en praktisk släckövning hos oss på tisdagar i Stockholm. Du kan även göra en förfrågan om andra tider, dagar eller på annan ort.
Du kan även använda tiden för enstaka deltagare eller mindre personalgrupp.

Boka släckövning tisdagar kl 7.00-7.30 i Järfälla

Fyll i dina uppgifter här om du vill boka en praktisk släckövning. Med reservation för undantag sker släckövningarna på tisdagar kl 7.00-7.30 på Uddnäsvägen 59, 176 76 Järfälla. Gratis för dig som bokat distanskurs hos oss och för andra 250 kr/person ex moms.

 • Skriv datum här
 • ÅÅÅÅ streck MM streck DD
 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.


Kursinnehåll

 • Genomgång av olika brandsläckare
 • Hantera risker med rök och storlek på brand på rätt sätt
 • Öva med handbrandsläckare och eventuellt brandfilt

Miljövänlig brandsläckarövning

Vi erbjuder modern och säker släckövning. För träning utomhus har vi inga hemmabyggda brandgivare utan professionell och säker utrustning.

Hos oss får du också en helt miljövänlig övning!
Vi följer SVEBRAs riktlinje SV-RI 2021:2 om att “i första hand använda släckare med rent vatten vid släckövning. Koldioxidsläckare är inte lämplig att använda då det är en annan släckteknik än övriga släckare. Den bör
endast användas i undantagsfall där kursdeltagarna har koldioxidsläckare på sin arbetsplats.”

Vi använder inte skumsläckare som oftast innehåller giftiga ämnen eller andra tensidsläckare.

Modern släckövning

 • Släckövning inomhus med vår avancerade digitala släckskärm från Bullseye. Detta är vårt förstahandsval som har slagit igenom stort och ingår som standard i våra brandutbildningar. Dyr utrustning, men vi satsar på ny teknik för mer realistiska övningar. Med släckövning inomhus får du öva i din egen miljö och agera på ett realistiskt sätt. Övningen går att kombinera med rök och olika scenarier. Mycket uppskattad övning. Se film om släckskärm här ovanför.
 • Släckövning utomhus går också att beställa. Här arbetar vi med miljövänlig utrustning. Släckning med vatten på gasoleldad övningsgivare. Finns möjlighet att öva med brandfilt.
 • Släckövning med VR. Inom kort erbjuder vi den senaste tekniken! Säker, riskfri och väldigt realistiska övningar som tar brandövning till en ny nivå!
VR brandövning

Kursfakta

Tidsåtgång: 15 – 45 minuter beroende på antal deltagare.
Max antal deltagare: 20 personer per timme.
Plats: Hos Brandfast i Järfälla (Stockholm) eller i kundens lokaler. (Vi har utrustning för övning inomhus eller utomhus)
Målgrupp: Utbildningen passar alla och inga förkunskaper krävs.
Intyg: Personliga intyg och/eller diplom till företaget.
Anpassning: Vi kan anpassa övning och upplägg efter era behov och också kombinera släckövningen med andra utbildningar eller kanske en utrymningsövning.

Övning med brandfilt
Brandfast är rekommenderade i 9 år

Vi har över 2000 kundomdömen på Reco.se

Våra kunder har nu rekommenderat oss via Reco i 9 år. Detta är vi självklart mycket glada och stolta över. Reco.se samlar in autentiska och uppriktiga omdömen från våra kunder och vi är väldigt glada över vårt fina betyg 4,7/5.
Läs gärna kundernas omdömen om oss här.

Boka egen kurs

Gör en intresseanmälan via formuläret nedan, via e-post info@brandfast.nu, ring 08-7554408 eller kontakta oss via chatten.

Offertförfrågan

 • Om ni redan nu vet hur många ni är som ska utbildas och om ni har några önskemål om datum eller tidsperiod, går det bra att skriva det här.
 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.