Vad kostar en HLR-kurs?
Att utbilda personalen i HLR och första hjälpen är en värdefull investering i arbetsplatsens trygghet. Genom regelbunden utbildning ökar chanserna för överlevnad vid hjärtstopp eller andra akuta händelser. Brandfast rekommenderar HLR-kurser vartannat till vart tredje år för att kunskaperna ska hållas aktuella. Företaget erbjuder prisvärda utbildningar för att möjliggöra regelbundna kurstillfällen.
Att ge personalen kunskapen att rädda liv är en viktig investering i tryggheten på arbetsplatsen. Kontinuerlig utbildning i HLR och kanske även i första hjälpen ökar chansen att den som drabbas av ett hjärtstopp eller råkar ut för annan akut sjukdom eller olycka, får större chanser att överleva.
De flesta företag har en kurs i HLR-kurs vartannat till vart tredje år, vilket också är det vi på Brandfast rekommenderar för en grundkurs. För att de livräddande kunskaperna ska få de bästa förutsättningarna att underhållas rekommenderar HLR-rådet årlig repetion av HLR och första hjälpen. Repetionsutbildning innebär mer praktik och mindre teori.
En kurs i HLR behöver inte vara dyr och påkostad. Vi på Brandfast försöker i så stor utsträckning som möjligt att hålla ett pris som gör det möjligt för de flesta företag att låta oss komma tillbaka med regelbundenhet inom de rekommenderade intervallen.
HLR kurs – Pris
HLR kurs: Ca 8000-9500 kr ex. moms/grupp*
HLR med första hjälpen och hjärtstartare: Ca 9000-11 000 kr ex. moms/grupp*
*En HLR kurs från Brandfast alltid prissätts individuellt där många faktorer spelar in. Exempel på dessa kan vara hur många kurser man vill boka, eventuella resekostnader för instruktören, om ni är eller vill bli avtalskunder mm.
I en utbildningsgrupp finns det plats för upp till 12 personer. Kursen HLR med hjärtstartare tar cirka 2 timmar. I kursen HLR med första hjälpen och hjärtstartare får ni även lära er att agera rätt vid olyckor och akuta sjukdomar som stroke, diabetes, krampanfall, allergiska reaktioner mm. Denna kurs tar cirka 4 timmar.
Vad ingår i en HLR-kurs?
Brandfasts kurser i HLR och första hjälpen följer alltid Svenska HLR-rådets riktlinjer gällande allt från innehåll, hur lång kursen ska vara och hur många personer man får vara som mest i en utbildningsgrupp. Det är viktigt för oss att riktlinjerna följs, för att säkerställa bästa möjliga utbildningskvalitet. Alla våra HLR-instruktörer är dessutom certifierade genom HLR-rådet och har stor kompetens inom området.
När du går en HLR-kurs med oss på Brandfast, har vi alltid med oss en varsin HLR-docka till alla kursdeltagare. Vi tycker att det är viktigt att alla som går kursen får öva ordentligt på verklighetstrogna HLR-dockor. Med en varsin HLR-docka får alla möjlighet att öva på att ge hjärt-lungräddning på egen hand, men vi övar också på scenarier där man är två livräddare som hjälps åt.
Något som också är viktigt för att bibehålla utbildningskvaliteten är att alla kursdeltagare får öva på att använda en hjärtstartare. Därför har vi alltid med oss flera elektroniska övningshjärtstartare som vi övar med. Övningshjärtstartaren fungerar precis som en riktig hjärtstartare i avseendet att den ger instruktioner om hur elektroderna ska placeras på kroppen, när och i vilken takt kompressioner och inblåsningar ska ges och när stöt ges.
I och med den generösa mängden av kvalitativ övningsutrustning och givet hur stor andel av kursen som är praktisk övning, ger vi er de absolut bästa förutsättningarna att känna er trygga i att agera för att rädda liv.
Läs gärna om våra fantastiska kundomdömen på Reco.se!
Kursinnehåll Vuxen-HLR
- Kedjan som räddar liv
- Medvetande- och andningskontroll
- HLR med god kvalitét (egen övningsdocka)
- 112 och dess stödjande roll
- Använda en hjärtstartare
- Åtgärder vid luftvägsstopp
Kursinnehåll HLR med första hjälpen:
- Kedjan som räddar liv
- Medvetande- och andningskontroll
- Handlingsplan L-ABCDE
- HLR med god kvalitét
- Använda en hjärtstartare
- Åtgärder vid luftvägsstopp
- Stabilt sidoläge
- Sjukdomsfall ( hjärt- kärlsjukdomar, stroke, diabetes, krampanfall, allergi m.m)
- Olycksfall (rygg/nackskador, blödning, brännskador m.m)
Vad ska tänka på när jag bokar en HLR-kurs?
När du ska boka en HLR-kurs, tar du kanske in offerter från flera olika utbildningsföretag. I många fall skiljer sig priset åt mellan olika aktörer. Det beror oftast på att kvaliteten på utbildningen också varierar. I många fall har man inte med sig tillräcklig övningsutrustning till alla kursdeltagare. Det är också vanligt att man använder mindre kvalitativa HLR-dockor och övningshjärtstartare i papp – eller i värsta fall, inga övningshjärtstartare alls. Det är också många utbildare som väljer att frångå de gällande riktlinjerna från HLR-rådet som beskrivs ovan, vad gäller längd på kursen, max antal deltagare (12 st) och krav på certifierade instruktörer. Dessa aspekter kan leda till att den HLR-kursen som ni erbjuds, brister i sin kvalitet.
Checklista när du ska boka HLR-kurs:
Vilka frågor tycker vi på Brandfast är viktiga att ställa till utbildningsföretaget? Följ gärna denna checklista när du ska boka en kurs i HLR eller första hjälpen:
- Är instruktören certifierad genom HLR-rådet?
- Följer utbildningen HLR-rådets riktlinjer om max 12 personer/grupp?
- Följer utbildningen HLR-rådets riktlinjer om kursens längd (HLR med hjärtstartare: minst 60-90 minuter, HLR med första hjälpen: ca 4 timmar, varav 1 timme HLR)
- Får alla kursdeltagare öva på varsin HLR-docka?
- Finns det möjlighet att öva parvis med en verklighetstrogen övningshjärtstartare?
- Får alla kursdeltagare ett personligt kursintyg/kompetenskort efter genomförd utbildning?
När du bokar din HLR-kurs genom Brandfast, uppfylls självklart allt detta! Välkommen att kontakta oss för att boka en egen kurs på ditt företag!
Offertförfrågan
Läs också: 8 tips om du ska boka en HLR-kurs.