kurs barn-hlr

Barn HLR – för barn och spädbarn 0-18 år

Livsviktig utbildning som räddar liv

HLR för barn upp till 18 år

Utbildningen i barn HLR riktar sig till alla som arbetar med eller ofta kommer i kontakt med barn. Detta kan vara personal inom skolan, barnomsorgen, badvakter och busschaufförer samt personal på nöjesparker och andra besöksmål där barnfamiljer vistas. Kursen i hjärt och lungräddning på barn vänder sig även till dig som leder barngrupper i samband med olika fritidsaktiviteter, som fotbollslaget och ridskolan etc.

När en olycka inträffat måste du snabbt kunna undersöka vad som har hänt, larma 112 och ta hand om ett barn med luftvägsstopp, medvetslöshet eller hjärtstopp. Riktlinjerna för barn-HLR gäller för barn upp till 18-år. Därefter gäller samma riktlinjer som för vuxna.

Kursen barn HLR innehåller:

 • Larma 112
 • Kedjan som räddar barn
 • Skillnader mellan barn och vuxna
 • Kontroll av medvetande och andning
 • HLR med praktiska övningar
 • Livräddning vid luftvägsstopp
 • Hjärtstartare med praktiska övningar

Kursfakta Barn HLR

Antal deltagare: Upp till 12 per grupp
Tid: Kursen är på 2 timmar
Förkunskaper: inga förkunskaper krävs
Kurser innehåller både teori och praktik med tyngdpunkt på praktiska övningar.
Plats: I er verksamhet eller i Brandfast utbildningslokal i Järfälla
Pris: Fyll i en offerförfrågan så kontaktar vi dig!

barn-HLR
BARN-HLR
Barn HLR
barn-HLR

Certifierade instruktörer för HLR utbildning

Vi satsar på kvalitet så alla får öva med verklighetstrogna HLR-dockor och träningshjärtstartare. Alla våra instruktörer är certifierade av Svenska Rådet för hjärt-lungräddning. Utbildningen hjälper er att uppfylla kraven i Arbetsmiljöverkets föreskrift om första hjälpen AFS 1999:7 och innehåller de senaste riktlinjerna för utbildning i HLR.
Läs gärna objektiva rekommendationer om våra kurser på reco.se

Gillis Nordin Brand farliga heta arbeten instruktör Brandfast
Gillis Nordin
HLR-instruktör Erica Ronnysdother Brandfast
Erica Ronnysdother

Så gör du när barnet slutar andas

När ett barn är medvetslöst eller sätter i halsen bör du som vuxen besitta rätt kunskap för att kunna göra hjärt-lungräddning eller agera korrekt vid ett luftvägsstopp. Beroende på barnets ålder och förutsättningar kan processen skilja sig åt – HLR för spädbarn går inte till på samma sätt som HLR för barn i skolåren. I vår kurs kommer vi att gå igenom skillnaderna för att du ska kunna hjälpa barnet på bästa sätt, oavsett dess ålder. Nedan följer en övergripande standardprocess för barn-HLR:

 • Börja alltid med att kontrollera om barnet är vid medvetande
 • Om barnet har slutat andas eller har en onormal andning ska du göra 5 inblåsningar i barnets mun. På spädbarn är det viktigt att näsan pekar rakt upp i taket och att du blåser över mun och näsa. På barn i skolåldern är det viktigt att luta huvudet ordentligt bakåt och hålla för näsan vid inblåsningarna.
 • Om inblåsningarna inte hjälper ska du ska du omedelbart larma 112, starta högtalarfunktionen och påbörja HLR med 15 bröstkompressioner och 2 inblåsningar.
 • Växla mellan bröstkompressioner och inblåsningar tills dess att barnet visar tydliga livstecken eller att ambulanspersonal tar över.

Intyg HLR utbildning

Efter genomförd och godkänd kurs får alla kursdeltagaren ett kompetensbevis. Företag kan också få ett samlat utbildningsbevis. 

Visa för era kunder att ni är tar hjärtstopp på allvar!

Nu har ni möjligheten att lägga upp vårt sigill för att visa era kunder att ni är utbildade i hjärt-lungräddning och första hjälpen enligt HLR-rådets riktlinjer. Sigillet är gratis men vi skulle bli jätteglada om ni vill länka till vår sida. På så sätt kan fler hitta utbildningen.

Vi hjälper er gärna med att hyra eller köpa hjärtstartare

Ladda ner affischen gratis!

Skriv ut, och häng upp där förbi passerande kan ta den av livsviktig information! 

Du kan även köpa inramad handlingsplan i exklusivt papper med svart ram och okrossbart akrylglas. 

Brandfasts sigill för utbildning i HLR
Medlem i branschrådet för hjärtstartare i Sverige

Boka egen kurs

Gör en intresseanmälan via formuläret nedan, via e-post info@brandfast.nu, ring 08-7554408 eller kontakta oss via chatten.

Offertförfrågan

 • Om ni redan nu vet hur många ni är som ska utbildas och om ni har några önskemål om datum eller tidsperiod, går det bra att skriva det här.
 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.