Första hjälpen Idrott – Utbildning idrottsskador
Vad gör du om en fotbollsspelare trampar snett och bryter foten? Eller simmare som dyker och slår huvudet i botten? Eller en handbollsspelare som får ett knä mot låret och drabbas av en kraftig lårkaka? Med denna kurs får du rätt kunskap för att hjälpa till!
Utbildning idrottsskador
Denna utbildning vänder sig till alla aktiva ledare, tränare och föräldrar i förening och idrottsklubbar. Med kursen Första hjälpen Idrottsskador får du nödvändig kunskap och verktyg för att kunna hantera de vanligaste skadorna och sjukdomsfallen inom sport och idrottsverksamheter.
Kursinnehåll första hjälpen idrott
I Första hjälpen Idrottsskador går vi igenom olyckor och scenarion som kan förekomma inom idrottande verksamheter som exempelvis fotbollsföreningar, ridklubbar och gym. Vi har tagit fram en anpassad kurs med innehåll som passar de flesta idrottssammanhang. Självklart så fokuserar vi på er specifika verksamhet och de skador som kan uppstå där.
Exempel på kursinnehåll:
- Stukningar
- Ur led-vrickningar
- Lårkakor och muskelbristningar
- Frakturer
- Skador på nacke och rygg
- Hjärnskador, slag mot huvudet
- Näsblödningar och blånaglar
- Ögonskador
- Utslagna tänder
- Allergiska reaktioner
- Astma
- Diabetes
- Krampanfall
Kursfakta idrottsskador utbildning
Upplägg och mål
Vi startar varje kurs med teori och diskussion för att bygga upp kunskapen. Deltagarna får träna utifrån olika scenarion med vanliga idrottsskador. Lättsam teori och praktiska tillämpningsövningar varvas under hela utbildningen. Efter utbildningen kan deltagaren på ett korrekt och effektivt sätt ge första hjälpen vid akuta skador och sjukdomstillstånd som kan inträffa i verksamheten.
Målgrupp
Idrottslärare, ledare inom idrottsverksamhet, funktionärer på större idrottstävlingar, föräldrar med ett aktivt deltagande i sina barns idrottande eller andra som har en aktiv roll inom föreningslivet.
Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Vi anpassar nivån på utbildningen efter era förkunskaper vare sig det innebär grundnivå eller mer avancerad fördjupning.
Antal deltagare
Max 12 personer per grupp. För att behålla bra kvalité på utbildningen.
Omfattning, plats och tid
Tid: ca 4 timmar
Plats: Förslagsvis i er verksamhet eller i vår konferenslokal i Järfälla.
Pris:
Fyll i en offerförfrågan så kontaktar vi dig!
Kombinera med HLR-utbildning
Lägg till 1,5 timme och ni kommer lära er att rädda liv vid ett plötsligt hjärtstopp. Med verklighetstrogna dockor övar vi HLR med god kvalitet. Vi går även igenom hur ni använder en hjärtstartare säkert och effektivt, samt åtgärder vid luftvägsstopp.
Certifierade instruktörer
Vi satsar på kvalitet så alla får öva med verklighetstrogna HLR-dockor och träningshjärtstartare. Alla våra instruktörer är certifierade av Svenska Rådet för hjärt-lungräddning. Utbildningen hjälper er att uppfylla kraven i Arbetsmiljöverkets föreskrift om första hjälpen AFS 1999:7 och innehåller de senaste riktlinjerna för utbildning i HLR.
Läs gärna objektiva rekommendationer om våra kurser på reco.se
Gratis handlingsplan för nedladdning!
Skriv ut, och häng upp där förbi passerande kan ta den av livsviktig information!
Du kan även köpa inramad handlingsplan i exklusivt papper med svart ram och okrossbart akrylglas.