HLR kurs på distans
· HLR

HLR på distans – NY livsviktig utbildning!

HLR på distans är Brandfast senaste tillskott under kategorin “Distansutbildningar“. I skrivande stund ökar Covid-19 i stora delar av Sverige och restriktionerna från Folkhälsomyndigheten blir hårdare i samhället. I våras avbokades de flesta fysiska kurser exempelvis Brandfarliga Arbeten, brandutbildningar och HLR-kurser. Vi ställde snabbt om till webbaserad distansutbildningar för Brandfarliga heta arbeten och även grundläggande brandutbildning. Detta gjorde att vi kunde fortsätta utbilda under FHMs restriktioner och de som måste ha certifikat på hett arbete kan fortsätta sitt dagliga arbete.

Under sommaren lättade restriktionerna och efter semestern har Brandfast fortsatt med distansutbildningar i Brandfarliga arbeten och brandutbildning. Utbildningen på distans gör att vi kan nå en bredare publik och vi har fått mycket good feedback på utförandet. Efter semestern började kalendern fyllas med fysiska kurser, framför allt HLR. Jättekul! Men så ökade covid-19 igen och vi börjar se en liknande situation som i våras, fler och fler av de fysiska kurserna avbokades i början på november. Då fick vi en idé!

HLR på distans

Covid-19 har ställt till det på många plan. En sak som inte har förändrats med Covid är att människor i samhället fortfarande drabbas av plötsliga hjärtstopp och tillsammans måste vi hjälpas åt för att hålla våra kunskaper i HLR ajour så att vi kan fortsätta rädda liv. Hjärt-lungräddning på distans är ett bra alternativ om företaget eller föreningen ej har den plats som krävs för att utföra HLR-kursen på ett säkert sätt enligt FHMs riktlinjer.

HLR kurs på distans

Mini Anne utbildningsdocka

För att vi ska få god kvalitet på utbildningen följer vi HLR-rådets riktlinjer och då är det ett krav att alla deltagare som går hjärt-lungräddningskurs på distans ska ha tillgång till exempelvis Mini Anne utbildningsdocka. I det lilla smidiga paketet med HLR-dockan Mini Anne får du bland annat med extra lungor, attrapp av hjärtstartare, attrapp av telefon och handlingsplaner.

Bonus! Behåll din träningsdocka

Utbildningsdockan är i din ägo och dina familjemedlemmar kan öva på kompressioner, inblåsningar och hur de ska agerar om någon sätter i halsen. Ta med den smidiga HLR-dockan på kalas och släktträffar, när corona är hanterbart, och låt dina närstående öva HLR på Mini Anne.

Innehåll och utbildningstid är mycket likt den fysiska kursen och du som deltagare på distans kommer få med dig livsviktig kunskap genom teori och praktik.


Här kan du läsa mer om HLR-docka Mini Anne

Mini Anne -HLR docka

Hur går en HLR-utbildning via webben till?

Du kan gå kurserna när du arbetar hemifrån eller på arbetsplatsen och det fungerar både i mobil, dator eller surfplatta.
Det går att sitta i grupp men upplevelsen och delaktigheten blir bättre om du kan vara med på en egen enhet.

zoom brandkurs

Kursen håller vi via mötesprogrammet Zoom (men det finns möjlighet att använda Teams)

Kursinnehållet är detsamma som när vi är på plats och du kan vara lika delaktig och även ställa frågor.
Vi kör kursen live och anpassar den för er verksamhet!

Zoom brandutbildning

Vad är skillnaden på dessa distansutbildningar och E-learning?

E-learning är bra på många sätt och inom kort lanserar vi ett flertal sådana kurser.
En e-learning går du själv och det finns interaktiva delar, frågor att svara på och ofta ett prov för att bli godkänd.
Passar bra när du själv vill bestämma tid att gå utbildningen.

En distansutbildning på webben går däremot live där våra instruktörer håller den som lärarledd, fast på distans. Du som deltagare kan räcka upp handen och vara med både med bild och ljud. Kursen anpassas efter er verksamhet och vi för dialog med er deltagare under hela kursen. Passar bra när du kan boka in en tid för kursen och där du vill ha direktkontakt med instruktören som kan svara på frågor och göra kursen mer levande. Inom ditt eget företag kan kollegor som inte kan delta live ta del av inspelad utbildning senare.

Hur bokar jag en distansutbildning?

Vill du boka en utbildning så gör en intresseanmälan via e-post eller ring till oss!

 08-7554408

 info@brandfast.nu