försäkring hjärtstartare

Hjärtstartare i bostadsrättsförening: Så kan ni rädda livet på en granne

När ni köper en hjärtstartare för bostadsrättsförening av oss ingår en försäkring som är unik av sitt slag. Skulle hjärtstartaren mot förmodan bli stulen eller vandaliserad, får ni en ny – helt utan självrisk. Dessutom ersätts batterier och elektroder om den har använts vid ett hjärtstopp, vilket gör det möjligt att få fler hjärtstartare placerade där det verkligen behövs och således rädda fler liv!

En vanligt förekommande fråga som vi får gällande hjärtstartare i bostadsrättsförening, är om man vågar placera hjärtstartaren i gemensamma utrymmen som trapphuset, i föreningslokalen eller offentligt utomhus. På den frågan svarar vi: absolut!

Vi förstår att man kan oroa sig för att den ska bli stulen eller vandaliserad, då det rent prismässigt trots allt är en ganska stor investering för många. Så, hur kan vi då säga så säkert att ni vågar investera i och placera en hjärtstartare i BRF?

När ni köper en hjärtstartare för bostadsrättsförening av oss ingår en försäkring som är unik av sitt slag. Skulle hjärtstartaren mot förmodan bli stulen eller vandaliserad, får ni en ny – helt utan självrisk. Dessutom ersätts batterier och elektroder om den har använts vid ett hjärtstopp, vilket gör det möjligt att få fler hjärtstartare placerade där det verkligen behövs och således rädda fler liv.

Eftersom ni kan få ersättning, utan självrisk, behöver ni inte vara oroliga för att placera er hjärtstartare på offentlig plats, samt utomhus. Hjärtstartaren kan även placeras utomhus, vilket möjliggör att fler liv kan räddas, då den blir mer tillgänglig än om den är placerad i exempelvis ett trapphus.

Hjärtstartare bostadsrättsförening – fler möjligheter till defibrillering som räddar fler liv

Sverige drabbas över 5500 personer varje år av plötsligt hjärtstopp. Om en hjärtstartare finns i närheten och används under det första minuterna så kan överlevnadschansen öka med upp till 70%. Därför bör hjärtstartare finnas på alla arbetsplatser och borde vara lika självklart som att det ska finnas brandsläckare.

Chansen att överleva minskar med tio procent för varje minut som går efter ett plötsligt hjärtstopp, så varje sekund är dyrbar. Men om HLR och defibrillering med hjälp av hjärtstartare sätts in kan fler liv räddas.

Kort om försäkringen när ni köper eller hyr hjärtstartare till BRF genom Brandfast

  • Trygghetsförsäkring ingår alltid vid köp eller hyra av hjärtstartare i BRF – oavsett modell
  • Försäkringen gäller 1 år i taget (värde 125 kr/år) och ingår första året vid köp, men i 8 år vid hyra.
  • Vår unika försäkring gäller utan självrisk vid exempelvis stöld eller skada.
  • Försäkringen gäller även om ni placerar den utomhus eller på offentlig plats. Obs! I larmat skåp.
  • Ni får även ersättning för batteri och elektroder om den har använts vid ett hjärtstopp.

Läs mer om vår hjärtstartsförsäkring!

Att köpa eller hyra hjärtstartare till BRF har aldrig varit enklare eller tryggare

Som tack för att ni väljer att köpa eller hyra hjärtstartare till BRF av oss, och för att ni är med och bidrar till att fler liv kan räddas, får ni en 1-årig trygghetsförsäkring utan kostnad. När ni köper hjärtstartare till bostadsrättsföreningen kan ni därefter välja att förlänga försäkringen upp till 8 år, som för närvarande kostar endast 125 kr/år. När ni hyr hjärtstartare till er bostadsrättsförening ingår försäkringen löpande. Vi samarbetar med Arctic och BFHS för att fler hjärtstartare ska kunna placeras tillgängliga.

Ladda ned informationen som faktablad här: Produktblad Brandfast hjärtstartarförsäkring
�� Ladda ned fullständiga villkor här: Villkor trygghetsförsäkring hjärtstartare

Vi hjälper er att välja rätt hjärtstartare

På Brandfast erbjuder vi ett varierat utbud av modeller från olika märken. Vi har sammanställt en guide som förhoppningsvis hjälper er till det bästa valet för er BRF: Hjärtstartare pris – Är den billigaste hjärtstartaren billigast i längden?

Se vårt fullständiga utbud!

Vill ni veta mer om vad vi kan erbjuda er som är intresserade av att köpa eller hyra en hjärtstartare i bostadsrättsföreningen? Tveka då inte att kontakta oss. Vi berättar gärna mer och hjälper er att hitta den bästa lösningen. Varmt välkomna.