hjärstartare

Kontrollera din hjärtstartares batteri och elektroder

Att ha en hjärtstartare nära till hands kan rädda liv. Enligt HLR-rådet ökar dödligheten vid ett hjärtstopp med 10% i minuten utan behandling eller användande av en hjärtstartare. Men en hjärtstartare har både batteri och elektroder som kan bli gamla och tappa sin funktionalitet. Se därför till att då och då kontrollera din hjärtstartares batteri och elektroder.

Men hur kontrollerar man då detta? Det är enkelt att se om elektroder är utgångna eller inte. Läs nedan.

Hur ser man om man har utgångna elektroder

Dagens datum är 2018-11-08 och på bilden har vi elektroder till en hjärtstartare som är 1 år och 8 månader för gamla. Det här fyndet gjorde vi i veckan. Det är tyvärr en relativt vanlig syn när vi kommer ut på kurser.
 
 
 
philips elektroder hjärtsrtare

 

Se till att kontrollera din hjärtstartare

Vi vill därför uppmana er att kontrollera era batterier och elektroder direkt! Det kan rädda liv.
Har de gått ut kan du självklart beställa nya av oss på Brandfast.
 
elektroder och batterier till hjärtstartare

Kostnadsfritt supportavtal

 
Hos oss ingår alltid fritt supportavtal när du köper eller hyr en hjärtstartare.
 
Supporten omfattar installationsinstruktioner, handhavandefrågor, återställningshandhavande efter användning, funktionshjälp samt reservdelsfrågor.
 
Vi påminner också när det är dags att byta elektroder eller batteri.
 
 
 

Köp hjärtstartare hos oss

Vid ett hjärtstopp ökar chansen att överleva drastiskt om det finns en hjärtstartare! Se därför till att det finns en, det kan rädda liv! Hos oss på Brandfast kan du både köpa och hyra hjärtstartare. Läs mer om våra olika produkter i vår webbshop.

Till vår webbshopp

Behöver du förnya dina kunskaper i HLR och första hjälpen?

Var det ett tag sedan du gick en HLR utbildning? Eller har du aldrig gått en? Se till att skaffa dig uppdaterade kunskaper kring hur du räddar liv genom HLR och första hjälpen. Klicka här hör att komma till alla våra utbildningar inom HLR och första hjälpen!