anlaggningskotare brandlarm
· Brandskydd

Anläggningsskötare brandlarm – Ny distansutbildning!

Distansutbildningar är här för att stanna!

Anläggningsskötare brandlarm är det senaste tillskottet i Brandfast portfölj med distansutbildningar. I mars månad förändrades vårt schema. Företag bokade av sina utbildningar och kurser ställdes in. Vi behövde tänka nytt för att ni, våra kunder, skulle få den utbildning och certifiering ni behöver för att kunna utföra vissa jobb. Samhället lever trots coronaviruset men utan utbildning och certifiering står många yrken och arbetstillfällen stilla. Så vad passar inte bättre då än att gå en kurs på distans där vi kan följa folkhälsomyndigheternas råd om distansering? Under Covid-19 ser vi en ökad trend för att vilja utbilda sig på distans och självklart följer vi med för att möta våra kunders önskan. I dagsläget har vi hela 13 distansutbildningar samt 7 kurser för E-learning. Kursen gör du i din egen hemmamiljö eller på kontoret vid de kollegor du träffar dagligen. Vi får mycket positiv feedback på distansutbildningar och vi är helt säkra på att de här för att stanna, även efter covid-19.

Anläggningsskötare brandlarm- distansutbildning
Henrik Wahlström, VD på Brandfast Sverige AB och utbildare i bland annat anläggningsskötare brandlarm.

Är du anläggningsskötare?

Har ni brandlarm i er verksamhet? Lokaler med automatiskt brandlarm ska ha två stycken utsedda anläggningsskötare.
Med utbildningen anläggningsskötare brandlarm får du de kunskaper som behövs för att ansvara och sköta om ett brandlarm.

Ett brandlarm är ett viktigt system som bidrar till att såväl rädda liv som att reducera brandskadekostnader. För att effektiviteten ska upprätthållas ska det minst finnas två utsedda anläggningsskötare för skötsel och underhåll som en del av det systematiska brandskyddsarbetet. Den här utbildningen ger anläggningsskötaren rätt kunskap för att bli trygg i sin roll.

Kursdatum och mål för distanskurs anläggningsskötare brandlarm

Under höst/vinter 2020 har vi två kurstillfällen för anläggningsskötare brandlarm. Ett i mitten av november och ett i mitten av december. Vid avslutade kurs ska du som deltagare:

  • Ha allmän brandkunskap och förebyggande brandskyddsarbete
  • Ha kännedom om lagar och regler kring brand- och utrymningslarm
  • Förstå brand- och utrymningslarmets funktion och uppbyggnad
  • Kunna ansvara för brandlarmanläggning och att skötsel och underhåll utförs
  • Kunna arbeta förebyggande för att minska risken för onödiga larm
  • Ha förmåga att hantera brandlarm och fellarm samt sköta till- och frånkoppling av detektorer, larmdon och styrningar samt utföra månads- och kvartalsprov

Anläggningsskötare brandlarm – Utbildare Henrik har ordet

Henrik Wahlström, VD för Brandfast Sverige AB och utbildare i bland annat Heta Arbeten och nu även Anläggningsskötare brandlarm. Henrik är påläst och kommer alltid förberedd med både ett lugn och humor vilket lyfter upplevelsen av kursen.

Hur går en kurs i ansläggningsskötare brandlarm via webben till?

Du kan gå kurserna när du arbetar hemifrån eller på arbetsplatsen och det fungerar både på dator eller surfplatta.
Det går att sitta i grupp men upplevelsen och delaktigheten blir bättre om du kan vara med på en egen enhet.

zoom brandkurs

Kursen håller vi via mötesprogrammet Zoom (men det finns möjlighet att använda Teams)

Kursinnehållet är detsamma som när vi är på plats och du kan vara lika delaktig och även ställa frågor.
Vi kör kursen live och anpassar den för er verksamhet!

Zoom brandutbildning

Vad är skillnaden på dessa distansutbildningar och E-learning?

E-learning är bra på många sätt och inom kort lanserar vi ett flertal sådana kurser. En e-learning går du själv och det finns interaktiva delar, frågor att svara på och ofta ett prov för att bli godkänd.
Passar bra när du själv vill bestämma tid att gå utbildningen.

En distansutbildning på webben går däremot live där våra instruktörer håller den som lärarledd, fast på distans. Du som deltagare kan räcka upp handen och vara med både med bild och ljud. Kursen anpassas efter er verksamhet och vi för dialog med er deltagare under hela kursen. Passar bra när du kan boka in en tid för kursen och där du vill ha direktkontakt med instruktören som kan svara på frågor och göra kursen mer levande. Inom ditt eget företag kan kollegor som inte kan delta live ta del av inspelad utbildning senare.

Hur bokar jag en webbutbildning?

Vill du boka en utbildning så gör en intresseanmälan via e-post eller ring till oss. Du kan också klicka på den glade-Henrik högre upp i inlägget så kommer du direkt till mer information om kursen samt kursdatum och anmälan.

 08-7554408

 info@brandfast.nu