· Uncategorized

Brandfast bilbingo – för en säkrare bilfärd

Välkommen till det roliga äventyret med bilbingo för barn! Om ni ska åka en lång resa och behöver hålla barnen sysselsatta samtidigt som föraren får lugn och ro, då är bilbingo det perfekta spelet för er. Det är enkelt, roligt och engagerande för både barn och vuxna.

Hur hänger Brandfast och bilbingo ihop?

Brandfast är ett utbildningsföretag inom brand och första hjälpen. Vi utbildar samhället att agera när en brand uppstår eller en person drabbas av ett plötsligt hjärtstopp, krampanfall, luftvägsstopp m.m. Så hur hänger vår verksamhet ihop med bilbingo? Jo det ska jag berätta för dig. Vi utbildar som sagt samhället i rätt agerande vid brand eller skada men vi lägger också en hel del vikt på förebyggande åtgärder och det är här bilbingo kommer in i bilden. Jag skulle kunna säga med stor säkerhet att de flesta föräldrar som kört lite längre sträckor i bilen har någon gång blivit stressad över barnens gnäll om “är vi framme snart”, sprakande på förarsätet, gnäll om att det är tråkigt, mår illa osv. Med Brandfast bilbingo vill vi helt enkelt få en säkrare bilfärd för hela familjen. Barnen kollar ut och minskar risken för åksjuka samt att barnen håller sig sysselsatta en längre tid då det kan vara lite klurigt att se den där hästen som ligger och solar i hagen.’

bilbingo brandfast

Nej, somna inte nu, då kan du inte somna ikväll!

Känner du igen den frasen? Ska man köra lite längre sträckor då är det helt klart skönt att sova en stund. Bilens gungande och bruset söver en ganska lätt. Men det är inte alltid optimalt för en timmes sömn när klockan är 15. Med bilbingo håller du barnet vaket lättare helt enkelt. Man vill ju gärna hinna kryssa så många som möjligt innan man är framme.

Barnen underhålls medan föraren kan koncentrera sig på vägen

bilbingo brandfast

Börja med att skriva ut våra bilbingobrickor. (Längst ner på sidan) Dessa brickor är fyllda med olika objekt och föremål som barnen kan leta efter under bilresan. Det kan vara allt från en brandbil, ett stoppljus, eller älgskylt. Se till att varje barn har sin egen bricka och en penna att markera de objekt de hittar. Ett tips är att köpa brickor med klämma som ni kan sätta fast pappret med för att det ska bli lättare för barnen att kryssa i det dem har sett.

Föraren kan nu koppla av och njuta av resan medan barnen blir underhållna. Spännande förväntan ligger i luften när barnen spanar ut genom fönstret, ivriga att hitta objekten på sina brickor. När de ser ett objekt som matchar på brickan, får de markera det med en kryss eller på annat sätt markera att de har hittat det.

För att göra resan ännu mer givande kan ni sätta upp belöningar för barnen. Till exempel kan ni ge dem små priser när de har fyllt en hel rad eller en hel bricka. Det kan vara något så enkelt som att barnet får välja låt på radion eller en glass vid nästa stopp. Detta kommer att hålla dem motiverade och glada under hela resan.. förhoppningsvis.

Så se till att bilen är redo för äventyr och att ni har bilbingobrickorna och pennor redo. Det är dags att ge sig ut på vägen och låta barnen ha kul medan föraren kan njuta av en lugn och rofylld resa. Ha en fantastisk bilbingo-upplevelse och en trevlig resa!

Fyra brickor bilbingo – Gratis nedladdning

Tryck på den svarta ikonen med röd text för att ladda ner