Brandfast personal
· Uncategorized

We´re Back! En höst med många nyheter väntar!

Hoppas ni också haft en skön sommar!

Semestern är slut och Brandfast kör igång igen!

Det kommer nu en hel del spännande nyheter men framförallt ser vi fram emot att få träffa er igen!
Utbildning är ju våran främsta passion och det är en förmån att få vara ute på så många olika arbetsplatser.
Från en byggbarack ena dagen till fina advokatbyrån, från kurs med en person till flera hundra åhörare, ingen dag är sig lik!

Hoppas vi ses snart!

Brandfast

Vi har laddat batterierna och ser nu fram emot en spännande höst.

 

Brandfast, företaget utan säljare

Det låter kanske konstigt men faktiskt sant.
“Kalla samtal “är inget för oss helt enkelt.
Vi är ett gäng som på heltid strävar efter att vara din bästa hjälp inom brand och första hjälpen och tror mer på att långsiktigt kunna hjälpa ditt företag med brandskydd och första hjälpen.
Brandfast kommer också finnas kvar över tid, bra för dig som köper produkter med lång garantitid, t ex en hjärtstartare.

Men vadå inga säljare? Nej det har helt enkelt inte blivit så.
Hemsidan och du som kund är våra bästa säljare!
Om vi gör ett bra jobb så sprider det sig nog.
Och som det spridit sig!
På några år har vi vuxit till en av Sveriges största utbildningsföretag på brandsidan!
Tack till alla som anlitat oss!
Ni är vår bästa reklam 🙂 Läs gärna vad andra kunder tycker om oss på www.reco.se/brandfast-sverige-ab-bro

3 spännande nyheter från Brandfast!

I höst händer det helt klart mycket spännande! Här kommer en liten kort hint om vad som är på gång:

  1. Brandfarliga Arbeten – Största nyheten som hänt på 30 år i brandsvängen! Certifieringskursen “Heta Arbeten” som hantverkare måste gå för att uppfylla försäkringsvillkor har sen 90-talet bara haft ett certifieringsorgan, nämligen Brandskyddsföreningen. Det har varit ett väldigt framgångsrikt koncept men som det är med många monopol, det är ibland nyttigt att få in konkurrens.
    Så nu har SVEBRA (Svenska brandsäkerhetsföretag) tillsammans med Sveriges Byggindustrier skapat en likvärdig kurs som alltså benämns “Brandfarliga Arbeten”
    Fördelarna är många: Nya ögon och tankar när man skapat kursen, branschägt certifieringsorgan utan vinstsyfte och större fokus på riskhantering och branschanpassningar.
    Brandfast har har varit delaktig med att ta fram bildspel, litteratur mm och det ska bli riktigt spännande att lansera detta!
    22 augusti håller vi första kursen.
    Mycket information kommer inom kort och du kan läsa mer här om brandfarliga arbeten.
  2. Brandkoll – Vi släpper ett eget SBA-system!
    Vad är SBA kanske du undrar? Det är “brandiska” och står för Systematiskt Brandskyddsarbete, och faktiskt ett lagkrav likaväl som att man ska jobba med sin arbetsmiljö. Ju större organisation man har eller arbete med brandfarliga saker så krävs ofta ett ganska omfattande SBA-arbete.
    En av grundpelarna är egenkontroller. Egenkontroller av brandskyddet för att förebygga brand eller problem med utrymning. Denna kontroll ska dokumenteras och kunna visas upp om kommunen gör en tillsyn.
    Tyvärr kan det bli rörigt med hundratals kontrollpunkter och många “kockar” som ska hjälpa till. Det slutar tyvärr ofta med att det rinner ut i sanden och vi ser alltför ofta verksamheter med ett katastrofalt brandskydd.
    Hur kommer Brandkoll in i bilden?
    Brandkoll handlar om att just få “koll”
    Ett webbaserat SBA-system som gör att inget “faller mellan stolarna”. Systemet påminner om när det är dags för en kontroll och du gör den enkelt och modernt med hjälp av din mobiltelefon! Du kan enkelt bocka av kontrollen, fota brister, skicka arbetsorder och få full kontroll.
    Har du noll koll? Eller kanske lite koll?
    Lugn, du kan snart få Brandkoll®
  3. Webbutbildningar – ett bra komplement
    Nu börjar det även komma webbkurser för brandskydd och första hjälpen! En kurs ute på plats eller via våra öppna utbildningar är oftast bäst, men det finns ju trots allt många fördelar med att kunna sitta var man vill och när man kan för att få den kompetens som man behöver.
    Därför påbörjar vi nu ett arbete med att ta fram digitala utbildningar som t ex handlar om brandsäkerhet på arbetsplatsen, anläggningsskötare brandlarm och arbete på väg.

Hoppas du får en bra och säker höst önskar vi på Brandfast
Henrik, Erica, Gillis, Carina och Susanne